• nl
  • en
  • fr
  • de
 

Audioproducties

 

In deze rayon gaan we nog een stap verder dan louter de stemopname. Wist je dat wij de volledige geluidsafwerking voor jouw animatie, radio- of tv-commercial verzorgen? Kijk en luister wat we hier zoal bekokstoven.


De voorbije zomer trok ik met pop-up studio en kapje naar het Engels Klooster in Brugge, waar o.a. Guido Gezelle zijn laatste jaren woonde. Nam er geluid en stemmen op voor een hedendaagse rondleiding, een augmented reality tour. Naast de stem van Ann Ceurvels die je door dit historische gebouw gidst vertellen de zusters zelf ook over hun leven en werk in afzondering. Helemaal zen ben je na een dagopname in het klooster.


In opdracht van tandpastamerk Signal maakten we een Vlaamse versie voor hun nieuwe online campagne. En we mochten een serieuze tand bijsteken. Maar liefst 21 animatievideo's om kinderen te motiveren bij het tanden poetsen. Wij deden hiervoor alle stemopnames, editing en eindmixage.

 

Voor buitenlandse TV-commercials een Vlaamse versie aanmaken is voor ons kinderspel. Voor heel wat spots deden we o.a. de casting, regie en opnames, zo ook voor deze Disney-spot.


Sinds kort kan je in het Abdijmuseum Ten Duinen van Koksijde de abdij virtueel bezoeken. De Virtual Reality-beleving dompelt je onder in de wereld van een waarheidsgetrouw gereconstrueerde abdij. Je neemt dingen vast en bladert door manuscripten, maar echt baanbrekend is de toevoeging van artificiële intelligentie. De virtuele abt ‘ziet’ wat jouw aandacht trekt en reageert daarop. Stel je kijkt bijvoorbeeld naar een gebouw, dan zal de computer dat herkennen en verschaft de commentaarstem de uitleg. Wij mochten de stemopnames doen voor dit project.


Ook op de radio zijn we thuis, vooral in de reclameblokken. Hier enkele van de vele commercials die we opnamen.

ARCHEOLOGIEDAGEN | Vlaamse Provincies

ALSAN

TRIXXO

FUN

AEG

BELISOL


Regisseur/auteur Alexander Wolfram trok in 1999 naar Virton waar een zonsverduistering plaatsvond en maakte er sfeerbeelden. 10 jaar later monteerde hij het beeldmateriaal tot een adembenemend mooie kortfilm. Jo Jacobs (De Held) schreef en speelde hiervoor de muziek. Wij deden de audionabewerking.